Guinness wie kent het niet?? 

Een rondleiding door de fabriek is nooit weg, altijd interessant en meer dan de moeite waard. Voor de ligging in Dublin kun je hier klikken. Alle links op de site openen met een nieuwe pagina.



Hier links zie je de mout zoals hij naar de brouwerij wordt gestuurd.


De brouwerij verbruikt ieder jaar 100.000 ton gerst.


Gerst is een belangrijk bestanddeel van het geestrijk gerstenat: bier.


Maar dat geld ook voor water, dat is even belangrijk en zelfs misschien nog belangrijker dan de andere ingrediënten. 
 


Arthur Guiness.


Wij zijn een van de weinige brouwerijen ter wereld die onze eigen gerst ter plaatse roosteren en 365 dagen per jaar onvermoeibaar doorwerken.
We roosteren elk jaar 21000 ton gerst en elke partij gerst duurt 2 en 1/2 uur om tot in de perfectie te roosteren.
 


Elke partij geroosterde gerst wordt handmatig beoordeeld om ervoor te zorgen dat de gerst perfect wordt geroosterd.
De geroosterde gerst mag bezinken en rijpen voordat we hem gebruiken, om de hoogste kwaliteit en consistentie te garanderen.


Vernoemd naar de uitvinder William Steele, mengde de Steel's Masher gepelde gerst en water voordat het de mengkuip binnenging. Deze stamper werd gebruikt in brouwhuis 1

Stikstof, het scheikundige element van atoomnummer 7, een kleurloos, geurloos niet-reactief gas dat ongeveer 78 procent van de aardatmosfeer vormt. Vloeibare stikstof (gemaakt door vloeibare lucht te destilleren) kookt bij 77,4 kelvin (-195,8 ° C) en wordt gebruikt als koelmiddel.


Nitrogen ofwel stikstof wordt gebruikt om de bubbels in de Guinness te krijgen, en helpt ook mee om een mooie schuimkraag te krijgen. 

Ze hebben er alles aan gedaan om van het verleden te leren, zoals je hierboven kan lezen en zien. Op de middelste foto hierboven zijn ze de gist aan het afschuimen na de fermentatie.

Biervaten werden met de hand gemaakt, iedere week 1000 vaten. Niet niks he!!!


Het vervoer van al die vaten bier was ook niet niks, met de trein, boot of vrachtwagen.
De brouwerij had treinen en boten laten maken met de naam van de brouwerij erop, zie de foto's hieronder.


Hieronder een aantal foto's in de fabrieksgebouwen.


Hieronder nog een aantal mooie foto's met een reclame-uiting.


Nog een paar van de fabrieksgebouwen ter afsluiting.
Klik hier op de link voor meer informatie

Om verder te gaan met Dublin: klik hier en scrol naar beneden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb