Leiden 28 september 2021

Op 28 september 2021 zijn we eigenlijk onverwachts met de trein richting Leiden afgereisd, een mooie oude stad. We hebben ook in deze pagina weer verschillende linken ingebouwd zodat je niks zal ontgaan. We zijn van het centraal station Leiden, rechtstreeks naar het centrum van de stad gelopen naar de Burcht van Leiden, waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van leiden. Op de volgende link kun je nog meer ontdekken van de geschiedenis van de Burcht.  

Bovenstaande foto komt van Wikipedia, klik op de link, (Jürgen Eissink, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons) en er zijn geen veranderingen in aangebracht. Een prachtige foto die laat zien wat er nog over is van het kasteel uit het jaar 1000. Alle andere foto's op deze pagina zijn eigen foto's en hoofdzakelijk gemaakt met telefoons.Op Netflix is een serie te zien genaamd: Merlin.
In die serie komt op een gegeven moment een scene voor waarin een kasteel te zien is wat, aan de onderkant, als twee druppels water lijkt op de Burcht in Leiden.
Op de foto hier links kun je het goed zien, zelfs de waterput ontbreekt niet.
Ik dacht dat moet ik toch even laten zien. 


Nee, die gaten waren er niet voor om door te kijken naar het mooie uitzicht, maar om te schieten op de vijand, maar dat is al weer een tijdje geleden hoor.


Je ziet wel achterdeurtjes kom je overal tegen, net als onderdeurtjes.

Nu we het toch over kerken hebben, hier hebben we nog een link naar de Hooglandse kerk en alle kerken in Leiden

Met deze link krijg je een indruk van de Marekerk en nog veel meer!! En hier nog een mooie link.

Onderstaande foto's geven een beeld van de huidige ingang.

En onderstaand een aantal foto's van de omgeving van de Burcht en de tuin. Een mooi filmpje van de school tv achter de link.

De Burcht is het restant van een Mottekasteel, wat dat wil zeggen vind je in de link.
Hieronder nog een paar foto's ter afsluiting van deze pagina.

Links een foto van een deel van de muur van de Burcht, en rechts een foto gemaakt in het centrum van Leiden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.