Edinburgh 13 en 14 mei 2023

Even een weekeindje weg naar Edinburgh 13 mei 2023 heen en 15 mei 2023 terug, maar nu hebben we een beeld van vertrek op die bewuste zaterdagmorgen, zie foto links. En rechts het vliegveld waarvan zo ver ik weet hij nog nooit gevlogen is 
Airport Weeze.  Klik op de link in het geel voor meer informatie over Edinburgh.

Och en even melden met welke maatschappij, en als ze bijna landen, is een fluitje van een cent tegenwoordig he!!

Maak het kaartje hierboven groter dan kun je zien waar dit monument van Scott te vinden is, en klik op de foto hier links voor nog meer informatie hierover.

Die meneer Wellington op dat paard willen we toch wat dichterbij zien, want die heeft wel een heel bijzonder hoofddeksel op zijn hoofd, maar als je op deze link klikt zie je hem zonder hoofddeksel, ook mooi zou ik zeggen.

Meneer Wellington vanaf de andere kant gefotografeerd.


Klik op de foto links
voor een wat duidelijker exemplaar. En klik  hier voor meer informatie.
Onderstaande foto en volgende zijn van de St. Giles cathedral.

Zo maar wat plaatjes uit de gezellige binnenstad van Edinburgh op een zaterdagmiddag, wat wil je eigenlijk nog meer nietwaar??

 

Het verhaal van Bobby in een paar plaatjes, dat gaat natuurlijk niet, daarom klik op deze link dan kun je het hele verhaal lezen en zien. Als het allemaal waar is dan is het een mooi verhaal natuurlijk.
Hieronder gaan we verder met het nationaal museum Edinburgh.

Deze vond ik wel mooi, de fotograaf gefotografeerd, dat zie je niet altijd maar wel mooi.


Maak de afbeeldingen groter dan kun je de tekst lezen wel zo interessant niet??

Boven de eerste robot met een hand aan een arm, en de twee rechtse foto's gaat over 3 D printen. Onder over klonen.


Op de linkse foto is het standbeeld te zien van James Watt, voor meer informatie klik hier bijvoorbeeld of klik op de foto helemaal links.


Zo dat was het national museum van Schotland, nu gaan we even wat anders doen.

Tijd om iets te gaan nuttigen want hij is alweer een tijdje onderweg en daar krijgt men trek van he!! Maar onderweg even langs de slaapplaats gegaan dan weet ie dat ook weer hoe dat eruitziet. Maar de trek krijgt de overhand dus snel door naar het Hard Rock Cafe.

Zo, dat ziet er goed uit, gezond bezig jongeman, ik hoop dat het ook zo smaakt, maar dat zit wel goed denk ik.
Ja en dan ook nog met een papieren tasje, op pad wat zou daar nu toch in zitten, zie foto linksonder. Maar dat raadsel is op de foto rechts vlug opgelost, een mooi glas van het Hard Rock Cafe.

Hierboven de kaart waar de volgende foto´s zich afspelen.
Old City Observatory, en daar kunnen mooie plaatjes geschoten worden zoals je kunt zien.

En zien jullie nu ook de fotograaf weer?
Je zou zeggen hij doet het erom, maar de foto is te mooi en het uitzicht te ver om gemaakt te zijn, het is wel mooi om te zien vind ik.

Dag 1, 13 mei 2023, zit erop. We zijn benieuwd wat de dag van morgen brengen zal, kan bijna niet beter dan deze eerste dag


Vandaag, dag 2 en de laatste dag alweer 14 mei 2023, gaat hij in ieder geval een kasteel bekijken, maar daarvoor moet hij nog even wat meters maken, wat geen probleem is voor hem he!!

Foto's van op de weg daarnaartoe.

Hierboven links, zie je op het kaartje, in welke omgeving het kasteel ligt. Op de foto daaronder kun je natuurlijk zo niet de tekst lezen die onder dat schilt is gezet, maar maak de foto groter en dan kun je het lezen. In gewoon Nederlands staat daar:

Niemand heeft me ongestraft pijn gedaan.  

Gelukkig hoeven deze kanonnen niet meer afgevuurd te worden.

Zelfs het kanon hier rechts wordt niet op zondag afgeschoten, de zondagsrust wordt niet verstoort in Edinburgh.

Op de foto links is
veldmaarschalk Earl Haig te zien, voor meer informatie klik op de foto.


Kijk op de kaart waar de Chapel ligt in het geheel.

Zo, kasteel gezien nu snel die gevangenissen achtergelaten en op pad naar  Arthurs Seat daar moet een flinke wandeling voor worden afgelegd.

Je ziet daar moet een hele afstand voor worden gewandeld!!!


Na een behoorlijk lange wandeling uiteindelijk toch op de weg aangekomen naar de berg waar hij omhoog gaat klimmen, na, juist weer een behoorlijk lange wandeling voordat de top wordt bereikt.

En ja, daar is het, daar moet op geklommen worden om de top te bereiken, dus aan de gang!!

En je komt onderweg nog eens iets tegen op zo´n wandeling he, dat is geen kattenpis nietwaar!!

Ja, je moet maar stoer willen doen he, dan moet je ook tegen een stootje kunnen en niet bang zijn om vieze handen te krijgen, maar dat dat ben jij ook niet dat weet ik. Klik op de foto rechts voor een filmpje. En dan nog even op de top rondkijken want dat hoort er ook bij, zie de twee foto´s hieronder.

En dan kun je nu op de rechtse foto zien de afstand die afgelegd is. Van 10.15 tot 15.30 uur onderweg geweest, toch een aardig tijdje voor een wandelingetje op een doodsimpele zondag!!! En dan wordt het tijd voor het galgenmaal, morgen weer naar huis.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb