New York USA

In deze pagina zit heel veel werk, alleen het uitzoeken van de enorme hoeveelheid foto's was al een karwei op zich, maar de indeling en het aantal foto's is ook gebonden aan een bepaalde limiet.
Maar het zal zeker lukken om er iets van te maken, we hebben natuurlijk ook weer het een en ander aan informatie verzameld en daar kun je ook gebruik van maken als je dat wilt. We zullen dat op tijd aangeven. Ook is deze pagina niet van 1 jaar maar van 2 jaren namelijk 2007 en 2018 we zullen het zoveel mogelijk in elkaar passen.

We gaan beginnen met het icoon van New York: Het Empire State Building

Daar zijn veel foto's van van het gebouw maar vooral ook vanaf het gebouw.

Je ziet een flink aantal foto's van het Empire State Building, maar we hebben effe genoeg van al die hoge gebouwen we gaan het wat lager zoeken en dan moeten we over water met de ferry.
We gaan naar het Vrijheidsbeeld, en ook dat laten we in alle hoeken en standen aan jullie zien.
En hier vind je nog meer informatie en een mooie documentaire.

Met de Staten Island Ferry vaar je naar
Liberty Island en kun je het Vrijheidsbeeld bezoeken.
De laatste drie foto's zijn genomen vanaf het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat, je hebt dan een kijk op Manhatten.

De laatste foto is van de terug vaart naar Manhatten, want het is tijd om een hapje te gaan eten, en dat doen we niet zomaar ergens , maar in het Hardrock Café van New York!!

En na een nachtje goed slapen in een stad die altijd in beweging is, gaan we eerst een stukje lopen om wat dingen te zien die we thuis niet kunnen zien.

En gelijk even een ommetje door central park natuurlijk want we zijn er nu toch, en meteen een hotdog meepikken, en daarna meteen door naar de dierentuin in central park.

Ja, en wachten op de metro hé, lijkt Holland wel.
Met de metro gaan we naar het American Museum of Naturel History waar we zowat een halve dag rond hebben gelopen. hieronder drie foto's van dit avontuur.

Mooi hé!!

Ook onderweg meer dan genoeg te zien, met de hop on hop off bus, bijvoorbeeld een brandweermuseum, of de Trumptower op de onderste foto rechts, mooie bruggen, maar vooral veel hoge gebouwen.

Je ziet er is genoeg te zien als je maar de goede kant inkijkt!! $ foto's van bruggen, 1 van het Yankee Stadium, en die laatste helemaal rechts die zou zomaar uit een film kunnen komen. En hieronder is ook een mooie hé!


Maar we gaan nu even terug in de tijd 2001 ofwel 9/11 zoals het genoemd wordt. Ook daar hebben we natuurlijk informatie van opgezocht en is zeker de moeite van het bekijken waard. Klik daarvoor op de roze links in deze tekst. Hieronder volgen wat foto's en kun je hier zien de opbouw van het monument ter nagedachtenis.

Hierboven rechts twee trieste herinneringen aan deze tragedie, links het insigne dat de agente droeg, en dat te zien is op de foto rechts.
En de 4 linkse foto's,  groundzero in 2007 en 2018


Maar we sluiten af met nog een paar hele mooie uit 2018.

Zie je de helikopter op de foto hieronder?

We gaan verder met de hobby van Joey, voetballen. Ook in New York kun je naar voetbal kijken zoals onderstaande foto's laten zien.

Dat blikje tussen die benen en die foto rechts wat had dat ook alweer met elkaar te maken??
We hebben nog iets voor dat we definitief gaan eindigen, we gaan nog even naar het wassenbeeldenmuseum klik daarvoor op de link en je komt er vanzelf!!
Iedere link opent in een nieuw venster dus je kan gewoon het venster weg klikken en kom je weer uit waar je op de site gebleven was.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.