Na een vlucht van 21/2 uur geland op het vliegveld van Boekarest en vervoer gezocht naar hartje stad en daar natuurlijk even gegeten.

Aangekomen op mijn verblijfplaats voor de komende dagen, was het een aangename verrassing, een heel net 
onderkomen.

Twee dagen is natuurlijk maar kort om een stad van die grote helemaal te verkennen, daarom is Joey voornamelijk in het centrum actief geweest. We zullen wel zoveel mogelijk informatie erbij zoeken als we kunnen natuurlijk, maar het zullen toch het meest foto's worden en wat minder omschrijving. 
Nation's Heroes Memorial ofwel Mormântul OstaČ™ului Necunoscut

Klik op de link hierboven voor meer informatie.
Een mooi monument om eens een keer goed te bekijken, op de foto uiterst links hierlangs, zijn de vogels te zien van een beroemde film. Van wie was die ook alweer??

 


 

Ook een mooi monument is het parlementsgebouw. Klik vooral op de linken in de tekst is de moeite waard van het bekijken waard. Bijvoorbeeld: klik op de foto hiernaast voor meer informatie.
En voor wie er niet genoeg van kan krijgen klik op deze link.


En het thuisfront wordt niet vergeten he!! Van links naar rechts: Het gebouw waar hij deze dagen verblijft, de wedstrijd van PSV waar hij niet bij kan zijn maar gewoon geregeld heeft dat hij de wedstrijd wel kan zien, en rechts Billy de valkparkiet die hij in Boekarest via de webcam in de gaten kan houden op zijn kamer thuis in Nederland.Een paar foto's gemaakt uit het appartement waar hij verbleef.
Hieronder een voorbeeld van de prijzen in Boekarest, een kaartje voor de metro voor een hele week is 30 leu, wat 6 euro hier is, ik geloof niet dat we dat hier nog voor elkaar kunnen krijgen 


Stavro Poleos Monastery, een Orthodox klooster uit 1724

Klik op de foto voor meer informatie.


Palace of the Deposits and Consignments

Voor meer informatie klik op de link.


Hieronder volgt een aantal mooie foto's uit de stad zonder veder veel commentaar.
Het natuurhistorisch museum in Boekarest, klik op de link voor mooie foto's.


In een park waren een aantal beelden neergezet waarvan hieronder een aantal te zien zijn, waar het kon van commentaar voorzien. 

Charles de Gaulle.

Klik hier voor meer informatie over Charles de Gaulle.

Het zit er weer op, naar het vliegveld en weer naar het normale leven van werken etc. Overigens denk ik dat het beeld op de meest linkse foto niet in het park is genomen maar in de stad. Moesten we toch even rechtzetten nietwaar.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.