USS Hornet (CV 12)

Op zondag 25 september staat een bezoek aan het museumschip de USS Hornet op het programma.
Het voormalige vliegdekschip de Uss Hornet is tegenwoordig een museumschip, in de haven van San Francisco liggend. Via de link kom je op de site van Wikipedia en krijg je meer informatie indien je dat wenst natuurlijk.

Wil je nog meer weten over dit schip, dan raden wij de volgende link aan waarover veel wat in het Nederlands te krijgen is, kunt vinden. Klik op de volgende link om naar die pagina te gaan. De linken open allemaal met een nieuw blad.

Hierboven een mooie foto van de skyline van San Francisco.


De eerste Hornet was iets kleiner.


Zomaar wat foto's van de binnenkant.


We hebben nu en aantal algemene foto's laten zien maar daar worden we niet echt wijzer van, we gaan proberen vanaf hier wat meer lijn te brengen in wat we laten zien. Een vliegdekschip laat vliegtuigen opstijgen zoals het woord al zegt maar hoe doen ze dat. De vliegtuigen worden met een enorme zwieper door een soort katapult op snelheid gebracht en door het vermogen van het vliegtuig zelf de lucht in gebracht. 

Op de foto linksboven de procedure zoals hij gevolgd moet worden, de twee middelste foto's daarlangs geven de katapult weer en een vliegtuig dat de lucht in moet, en rechtsboven zie je hoe enorm groot het schip is, en op de meest rechtse foto staat uitgelegd hoe de katapult werkt.
Op de drie foto's daaronder is nog wat uitrusting te zien, als dit schip in vol bedrijf is zijn er veel mensen mee gemoeid en is veel apparatuur nodig.
Maar ja, wat omhooggaat komt ook weer omlaag, meestal dan he, dus we gaan maar meteen kijken hoe dat in zijn werk gaat, hieronder wat foto's hierover.
 


Natuurlijk willen ze op het schip weten waar en wanneer de vliegtuigen weer in aantocht zijn. Daarvoor is de radar belangrijk natuurlijk zie de rechtse foto.

Op de foto in het midden staat Joey te kijken aar de lichtbakens die op het schip aanwezig zijn, en waar ze voor dienen zie je op de foto links daar staat de procedure op. Rechtsboven zie je ze nog eens, maar dan wat groter, het lichtbaken dat de piloten zien als ze aan komen vliegen. En hier zie je het in het echt


En de binnenkomende vliegtuigen moesten natuurlijk ook weer van het dek af, en dat gebeurde met een lift zoals je hierboven kunt zien.Alles over de vliegtuigen lees je op de afbeeldingen.

Nog wat verschillende vliegtuigen het is tenslotte een vliegdekschip nietwaar?


En natuurlijk was er ook een medische dienst aanwezig op het schip.


En bewaking ook natuurlijk.


Zelfs de predikant werd niet vergeten.


Communicatie en energie is op een schip van deze grote, en aantallen bemanning, natuurlijk erg belangrijk. Hierboven en onder een aantal foto's over dit onderwerp.


En natuurlijk is er ook plaats voor een werkplaats.


En uiteraard is brandbestrijding ook belangrijk op een oorlogsschip, vooral de bestrijding met foam.


Aangezien dat het een oorlogsschip was moest hij ook bommen en granaten kunnen vervoeren.
En daar is ruimte en plaats voor nodig.


En niet geheel onbelangrijk was de post van thuis natuurlijk!!


Eigenlijk is alles belangrijk, zelfs het slapen, ook al is het behelpen zouden wij zeggen.


Tsja verschil moet er zijn nietwaar?


De Hornet heeft ook zijn steentje bijgedragen aan de Apollo 11 missie. Nog wat foto's van de Hornet zien? klik hier

We hebben een film voor jullie waar heel het gebeuren op een vliegkampschip uit de doeken gedaan wordt. klik hier.


Maar helaas ook aan deze reis komt weer een eind, na twee weken rondstruinen in Amerika volgt vandaag 26 september 2022 de terugreis naar Nederland. 

Na een week weer terug in Nederland kregen we nog een mooi mailtje uit San Francisco van de verhuurder (Victor) van de woning. Dat is toch mooi he! Nou bedankt voor de belangstelling, en misschien tot de volgende keer. Joey en Bas.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb