Parijs 7/8 december 2019


Op vrijdag 7-12-2020 om ongeveer 05.00 uur zijn we met drieën naar Parijs gereden op uitnodiging van Joey en op zondagmiddag zijn we teruggereden.
Hieronder de drie eerste foto's, we hebben weer links ingesloten voor diegene die meer informatie willen, maar op internet kun je natuurlijk nog veel meer informatie vinden.

Rechtstreeks naar de parkeer garage waar je voor 30 euro een heel weekend kon parkeren, trap op en je kwam uit op het metrostation helaas reden er dat weekend geen treinen.

Vlak bij de parkeergarage lag ons eerste bezoekadres: Montparnasse toren waar je een mooi uitzicht hebt over Parijs en meteen een goed zicht op de Eiffeltoren. Hier nog een mooie link naar deze toren.


Na de toren gaan we op weg naar de Eiffeltoren van dicht bij, links hadden we nog de illusie dat de metro zou rijden, maar mooi niet!!
Rechts een foto die Joey in 2017 gemaakt heeft op een eerdere reis naar Parijs. Ook hieronder links een foto uit diezelfde tijd. De rest van de foto's van de toren zijn uit december 2019.

 

 

 

Deze link geeft meer informatie

 

En hier is ook een mooie.


Na de Eiffeltoren zijn we gaan wandelen, we wel regelmatig gebruik gemaakt van Uber om ons te verplaatsen maar hebben ook veel afstanden te voet afgelegd.

De foto hierboven is niet zelf gemaakt: klik hier om de eigenaar te ontmoeten.

Mooie plaatjes van de Arc de Triomphe nadat we na een wandeling op de Champs Élysées uitkwamen.
Hieronder nog drie foto's uit 2017.Soms weet je niet waar iets voor dient of waar het voor gebruikt wordt.
Deze drie foto's laat een gebouw zien waarvan ik totaal geen weet heb waar het voor dient, mocht iemand opheldering kunnen verschaffen graag, reacties kun je kwijt onderaan deze pagina. Let eens op de foto links, onder op de trap de mensen dat geeft aan hoe immens groot dit gebouw is.
Klik hier voor meer informatie.

En als je je om draait zag je dit!!!  kerstmarkt in Parijs!!


Na het ontbijt op 8-12-2019 weer gaan wandelen en dan kom je best mooie dingen tegen.

kerstmarkt overdag

En Eiffel kijkt toe!!


De triomfboog is tegenwoordig de overgang van het Louvre-plein in dit park. Zie foto rechts: LouvreNog drie mooie foto's voordat we naar de Notre-Dam gaan


De Notre-Dame. De foto links is gemaakt in 2017 dus nog voor de brand, alle volgende foto's zijn gemaakt eind 2019.

Op de drie bovenstaande foto's zit een link, klik op de foto om de link te openen.Pantheon

Ook deze link is de moeite waard!!


Laten we met een mooie afsluiten, deze is om 15.00 uur gemaakt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb