Den Haag. 27 september 2021.

Op 27 september 2021 zijn we op bezoek geweest in Den Haag, met de trein, tram en metro maar vooral te voet hebben we Den Haag verkend. We zijn hoofdzakelijk in het centrum rond blijven dwalen, daar hadden we ook een kamer geboekt bij hotel Babylon (foto links), op de rechtse foto, zie je rechtsonder het hotel aangegeven op het kaartje, amper 50 mtr. van de ingang van het centraal station.

We zijn natuurlijk onder het lopen een heleboel zaken tegengekomen waarvan we niet precies wisten waar ze voor stonden of vandaan kwamen en wat de betekenis er van was. Dat hebben we thuis zoveel als mogelijk nagekeken en ter aanvulling in de tekst verwerkt, klik vooral op de linken die we toegevoegd hebben om meer informatie te krijgen. Een voorbeeld is deze link naar de diverse standbeelden in Den Haag. 

Zo je kunt nu toch een heel eind voorruit met de standbeelden in Den Haag.
Willem de eerste wordt gezien als de vader des vaderlands, vraag me niet wie dat verzonnen heeft, ik in ieder geval niet. Maar hier is nog een link naar deze vorst die wel de bekendste is in ons land. Standbeelden van Willem in den Haag.

We weten nu weer wat meer over de standbeelden in Den Haag maar wat weten van Willem 1 de vader des vaderlands?
Eigenlijk niks eerlijk gezegd vandaar deze link naar meer informatie over Willem 1.

We wilden natuurlijk graag even op het Binnenhof kijken natuurlijk want daar gebeurt het allemaal, zeggen ze tenminste allemaal, maar voor dat je daar kan komen moet je eerst over het Buitenhof daar naar toe lopen.
En als je de geschiedenis wilt weten over de Buitenhof klik dan vooral op bovenstaande link, maar als je vooral mooie plaatjes wilt zien van dezelfde Buitenhof klik dan hier.
En om helemaal alles te weten klik dan hier

Dat was het Buitenhof, als je de links gevolgd hebt weet je nou precies het naadje van de kous, we zijn je alleen nog het standbeeld van Willem 2 schuldig, want die staat ook op het Buitenhof, en die vind je door op de link te klikken.

We zijn nu helemaal om het Binnenhof gelopen en gaan daar binnen door de poort die je ziet op de meest linkse foto hierboven. 

We zijn onder de poort doorgelopen en komen uit op het binnenplein, en wat meteen opvalt is het metershoge standbeeld met fontein en daarachter de Ridderzaal. Je kunt het terug vinden bij de standbeelden van Den Haag iets verder terug. 
Hierlangs een foto die dichterbij genomen is, en voor de geschiedenis van het Binnenhof klik hier.
En voor de gebouwen op het Binnenhof klik hier.

In de linken is voldoende materiaal te vinden om een beeld te krijgen van het Binnenhof, maar voor wie er niet genoeg van kan krijgen geven we je hierbij nog wat meer informatie over het Binnenhof. 
En als toetje een mooie foto met uitleg een aanrader!!!

Links de altijd aanwezige pers, en hierboven een foto van het Mauritshuis wat sinds 1822 een museum is, de officiële naam is: Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis

Voor de liefhebbers geven we hier ook nog de link naar de museumwebsite.


Op de foto's hieronder lopen we het Binnenhof uit en gaan aan de wandel naar paleis Noordeinde, en onderweg natuurlijk nog wat foto's maken.

Maar eerst even kijken waar onze gids is gebleven, want zonder deze man komen we niet ver, tenminste niet op de juiste plaats.
Ha daar is hij weer, had zich mooi even verdekt opgesteld maar nu kunnen we weer verder.

En zo komen we uit op Noordeinde een straat in het centrum van het oude Den Haag, en daar is ook het paleis Noordeinde te vinden het werkpaleis van de koning.

Op de hoek van de paleisstraat en Noordeinde staat ook nog het monument ter nagedachtenis aan koningin Wilhelmina.
En zo komen we aan het eind van onze omloop door het oude centrum van Den Haag.
Er zijn ook nog foto's van de Euromast bij nacht en die kun je vinden op de pagina van Rotterdam, en ook nog mooie foto's en informatie over de Burcht in Leiden uiteraard op de pagina van Leiden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb