London Star Wars 6 april tot 9 april 2023

De foto´s hierboven zijn genomen op het festival in Londen op zaterdag 8 april 2023. 

Op 6 april 2023 vertrekt Joey naar Frankrijk voor een Star Wars evenement in Londen. Begrijpelijk want hij is een liefhebber van de Star Wars films, vooral de Mandalorian heeft zijn voorkeur. Maar voor het zover was moest er eerst een eind gereden worden want hij ging met zijn eigen auto. En de eerste tussenstop, en waarschijnlijk ook de laatste, was in België en wel in de bijzonder mooie plaats Gent. En uiteraard ook controleren wat er in de auto aanwezig moet zijn aan veiligheidsuitrusting voor de rit in Engeland en als dat niets blijkt te zijn dan toch maar liever de standaardartikelen meegenomen.

Hieronder een mooie serie foto's van mooie gebouwen in Gent.

Nou heb ik te veel gezegd, zijn toch mooie bouwwerken nietwaar? En daar komen er nog meer aan ook die zijn de moeite van het bekijken waard, klik erop voor ze groter te maken.

Voor meer informatie: klik op de foto hierboven midden. En hieronder staan nog meer foto's van in de kerk.
Sint-Baafskathedraal, Hoofdkerkstraat 1, Gent, Oost-Vlaanderen 9000

En dan gaat de rit verder, na amper een uur en een kwartier in Gent geweest te zijn, naar Calais door het Belgische landschap, en wat kom je dan tegen? Jazeker een voetbalstadion en het kon niet uitblijven ook daar werd een foto van gemaakt.
En dan moest er ook nog wat boodschappen gedaan worden, ging in een moeite door, morgen gaan we verder.


Zo, na een nachtje in het Ibishotel in Calais, gaan we naar de boot en het kost wel wat als je als een van de eerste op de boot mag, maar dan hoef je in ieder geval niet lang te wachten. Op naar de koffie!!!  En dan varen varen over de baren!!

Zo onderweg ben benieuwd wat we nog meer te zien krijgen!! En onderstaande foto's geven een beeld wat hij ons gestuurd heeft uit hartje Londen nadat hij de auto geparkeerd heeft. Klik op de middelste foto om te zien waar het is.

Zo even met de metro op pad.

Klik hier voor meer informatie.                                                                                                        Klik op de foto voor meer informatie                                                                                                                                                                                                                                                

Het gebouw hierboven in het midden van de foto staat hier rechts uitvergroot, een markant gebouw vinden jullie ook niet? En hieronder komen er nog een aantal mooie.

En de middelste foto is rechts vanuit een andere hoek gefotografeerd.

Van het evenement zijn niet veel foto´s omdat je niet zomaar kon fotograferen wat je wou, vandaar deze abrupte overgang van Londen naar de terugreis. Maar niet getreurd, als je meer wil zien ga je gewoon op internet zoeken en kom je van alles tegen over het net afgelopen evenement.

Het was de bedoeling om via Duinkerke terug te keren naar het vaste land, maar er kwam een berichtje dat er vertraging zou zijn van de Ferry maar dat iedereen op de gewone afgesproken tijd bij de incheck moest zijn. Joey probeerde om een andere boot te nemen en warempel dat lukte ook nog hij kon een boot eerder vertrekken, maar dan was de aankomst in Calais en niet in Duinkerke.  

En je gelooft je ogen niet als hij daar aankomt, geen enkele drukte te bekennen en kan zo de boot op, je moet maar geluk hebben natuurlijk. Nu werd ook verteld waarom die vertraging er zou zijn, namelijk door de mist aan en op zee, zie de foto hieronder waar het duidelijk op wordt.

Zo, en dan is het tijd voor een beetje relaxen met een kop koffie en het bekijken van een paar zeekippen zoals Joey ze noemt, en dan kunnen we gaan varen. Dat varen kun je ook op je telefoon bijhouden waar je bent, net als bij het vliegverkeer. Zie de foto´s hieronder.

Zo dat zit er weer op, onderstaand de reis op de heenweg maar ook op de terugweg, op naar de volgende reis. 

De volgende Star Wars celebration is in Japan, dus wie er heen wil zet het vast in je agenda voor 2025!!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.