Tokio juni 2023

De reis is uiteindelijk naar Japan, Tokio om precies te zijn en die start op 10 juni 2023 op luchthaven Schiphol, waar met Finnair gevlogen zal worden naar Helsinki in Finnland. Vandaar gaat de reis verder naar Tokio en na een aantal dagen gaat de terugreis in dezelfde richting maar dan andersom. Maar voor het vertrek naar Schiphol was er ook nog enige onzekerheid wat betreft het rijden van de treinen. Maar uiteindelijk reden ze toch gewoon en kon er gewoon vertrokken worden.

Het is allemaal erg modern in die vliegtuigen van tegenwoordig, op het beeldscherm voor je neus kun je zowel in als buiten het vliegtuig kijken hoe het erbij staat.

In dit blok is te zien op de foto's hier links en hierboven wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Op de linkse foto is het beeld te zien dat het vliegtuig zelf maakt van waar het op dat moment vliegt, en op de middelste foto is de flight radar te zien zoals in Nederland het vliegtuig wordt gevolgd, en op de foto boven is de radar te zien in het vliegtuig zelf, de opnames zijn bijna op hetzelfde tijdstip gemaakt.

Inmiddels is hij geland in Helsinki en na enige uren door gebracht te hebben op het vliegveld gaat de reis weer verder naar Tokio. Daar zullen we nog wat van laten zien maar daarna zullen we alleen maar het verblijf laten zien zoals het beleefd is door onze reiziger.  

En na een eindeloos lijkende reis, 10 juni vertrokken, en 11 juni aankomst bij het hotel in Tokyo, klik hier rechts op de foto voor meer informatie, met een tijdsverschil van 7 uur later. Met onderstaand het linkse plaatje het voorruitzicht: regen veel regen!! De twee rechtse afbeeldingen gaan over de Japanse yen, klik op de middelste afbeelding en alles zal duidelijk worden.


Disneyland Tokyo

Zomaar wat foto's uit Tokyo Disneyland op 12 juni 2023 zijn 27e verjaardag, nogmaals gefeliciteerd jongeman!!!

Na Disney even terug naar het hotel en wat opfrissen voor de broodnodige maaltijd bij het Hard Rock Cafe in Tokyo.

Ja het zag er goed uit en zo smaakte het ook volgens onze reiziger, en na deze maaltijd is het tijd voor een klein rondje Tokyo bij nacht, zie de foto's hieronder.

Na het eten lekker effe door de regen een wandelingetje door een stukje Tokyo maken, er is niks mooiers he!!! En dan ook nog zo'n lekker ijsje op de kop tikken is helemaal het einde natuurlijk.


Helaas, zullen we het moeten doen met bovenstaand bord want echte foto's hebben we niet van de pandas.

Geen pandas, maar des te meer zijn de vogels op de gevoelige plaat vastgelegd.

Na de dierentuin weer op weg naar het hotel, maar kijk goed naar de rechtse foto, daar zie je in de verte een rode auto met nog verder weg de contouren van een toren en daar gaat de reis naar toe op 15 en 16 juni 2023 even geduld nog. Eerst nog even de voorganger bezoeken.


De Tokio toren is de op 1 na hoogste toren van Japan, klik op de middelste foto.

Links de voetjes op de grond en rechts zie je de voetjes van boven!!! En onder een mooi uitzicht van boven.

Zo dat varkentje ofwel dat torentje is ook weer van onder en van boven verkend en het resultaat mag er zijn niet?? En dan wordt het nu tijd voor wat religie en dat wordt gedaan door het bezoeken van een tempel. Klik op onderstaande foto. 

Klik op bovenstaande foto voor meer informatie.
Zo en dan wordt het nu tijd voor een hapje eten!!!

Zo, morgen gaan we naar de hoogste toren van Japan, en dus ook van Tokyo.

Jammer, maar de hoogste toren van Japan is in nevelen gehuld zoals jullie kunnen zien, maar we gaan toch nog wat foto's plaatsen en Joey heeft beloofd om terug te gaan als het weer wat helderder zou zijn dus daar hopen we dan maar op.

Op de linkse foto is te zien waarom het op de voorgaande foto's zo wazig was. Op de rechtse foto zie je het verschil met gisteren, daardoor nu een aantal wel heldere foto's!!

De volgende serie foto's zijn gemaakt op 16 juni 2023, maak ze vooral groter door erop te klikken want dan zie je verbazingwekkend veel meer.

We zijn weer op de laatste dag aangeland waarvan hieronder nog de laatste foto's.

Na even wandelen kom je bij een ander park, onder deze twee foto's kun je ze ontdekken.

Zo de reis zit erop hij gaat aan de terugreis beginnen, eerst naar Helsinki dan naar Amsterdam en dan naar Eindhoven.

Klik op de middelste foto voor het opstijgen in Tokyo.

Ja en de terugreis van Helsinki naar Amsterdam was helemaal een feest, voor een paar euro´s extra businessclass vliegen, kijk maar eens naar de foto´s hieronder in wat voor luxe dat ging gebeuren.

Klik op de rechtse foto voor de landing op Schiphol.

Tot de volgende reis!!! En bedankt voor de belangstelling.

Maak jouw eigen website met JouwWeb